• Data – LAN – Switchar – Brandväggar

 • Vi installerar datakabel, ethernet såsom fiber. Vi har också kompetens för att att konfigurera och underhålla LAN för små företag och privatpersoner.

 • Mer än bara elektriker

  Som de flesta andra elföretag installerar vi kablage för data. Många kopplar också i dessa i patchpaneler, och det gör också vi. Utöver det kan vi också koppla in switchar och brandväggar.

  Vi tillhandahåller egna brandväggar som klarar 300 Mbit till ett prisvärt pris. Vi konfigurerar dessa och inkluderar då tjänster som DNS och DHCP. Önskas speciella brandväggsregler ordnar vi också det.

  Utöver brandvägg och DHCP:

  1. Upptäcker och förhindrar intrångsförsök
  2. Filtrerar webbtrafik. Filter kan sättas för vad som får och inte får besökas. Vill man inte att man skall besöka Facebook från företagsnätverket, då går det att stoppa.
  3. Skydd för virus, malware och skräppost för e-post.
  4. Virusskydd på alla PC som är anslutna till det lokala nätverket.
  5. Remote access med VPN. Detta fyller två funktioner:
   1. Om ni är utanför kontoret och behöver komma åt resurser på kontoret, typ skrivare, nätverksdisk, kundsystem, ekonomisystem etc., då kan ni anslut er med säker och krypterad VPN.
   2. Säkerhet. Om ni är utanför kontoret och kopplar upp er laptop på okända nätverk, då kan koppla in er på ert företags VPN och surfa genom denna. Ingen kan då avlyssna er trafik och avslöja lösenord, ta över er laptop osv. Kopplar ni upp er på fria internet på hotell, caféer, restauranger, tåg etc. då är VPN ett absolut måste.

  Vi vänder oss i första hand till mindre företag med dessa tjänster, men då brandväggen normalt kostar 5-10.000 kr kan det också vara ett alternativ för privatpersoner som har en snabb internetuppkoppling (fiber). Vi bygger våra brandväggar själva och kan därmed få en utomordentlig prestanda till ett lågt pris. Färdiga brandväggar som klarar dessa hastigheter kostar 4-6 gånger så mycket.

  Vi kan också ta ansvaret för att underhålla nätverket. Vi övervakar och uppdaterar då brandväggen. Kontakta oss för mer information!